Mancomunitat de la Conca d'Òdena

FORMACIÓ

APROVISIONAMENT DE MATÈRIES PRIMERES

- Determinació de necessitats. Procediments e impresos de sol·licitud, comandes, inventaris.

- Recepció de mercaderies: sistemes de control de qualitat.

- Prevencions sanitàries  en la recepció de matèries primeres.

- Sistemes d´emmagatzemar i criteris d´ordenació.

- Causes de pèrdua o deteriorament de gèneres per deficient manera  d´emmagatzemar.

- Control d´exsistències : documents a utilitzar. Determinacions de consums.

- Control de qualitat en els processos d´aprovisionament i magatzematge d´existències.

- Sol·licitar les mercaderies que siguin necessàries per a cobrir les exigències de la producció.

- Realitzar el control d´existències.

NUTRICIÓ I DIETÈTICA

- Alimentació i nutrició.

- Contingut calòric dels aliments.

- Dieta, concepte, tipus.

 

LES VERDURES, HORTALISSES I LLEGUMS

Hortalisses

- Classificaió segons la varietat.

- Propietats nutritives.

- Estacionalitat. Cultius en hivernacle i cultius ecològics.

- Les hotalisses “ baby”.

- La presentació comercial segons el tractament.

 

Herbes aromàtiques i altres vegetals

Herbes aromàtiques, espècies, conceptes, conservació i utilització.

 

Fongs i bolets

- Principals espècies comestibles.

- Estacionalitat.

- Principals espècies cultivades.

 

Tècniques de manipulació en cru de vegetals. Deteriorament per deficient manipulació

- Conservació en cru dels vegetals. Mètodes i equips.

- Estris per a la seva preparació.

- Neteja d´estris de treball.

 

Preparar hortalisses crues, utilitzant diferents tècniques de manipulació.

- Confecció de complements decoratius.

- Neteja i desinfección.

 

PEIXOS I MARISCS 

Peixos

- Peixos, definición.

- Classificació segons hàbitat i factors nutritius.

- Tècniques de manipulación en cru.

 

Moluscs, crustacis i mariscs

- Conceptes i classificacions.

- Principals esècies.

- Tècniques  de manipulació  en cru.

 

CARNS, AUS I CAÇA

Carns

- Concepte. Diferents espècies de carn.

- Diferents denominacions segons l´edat.

- Factors que intervenen em la qualitat.

- Propietats nutritives.

- Manipulació en cru.

 

Aus, concepte. Principals aus de corral i les seves peculiaritats.

- Manipulació en cru.

- Productes derivats.

 

La caça, definició, principals espècies (de ploma i de pèl)

-Tècniques de manipulació i preparación en cru

-Sistemes de conservación

-Estris a utilitzar per a la seva preparación

-Preparació de carns en cru utitlizant diferents tècniques de manipulació